A 20. századig a gulyás/pörkölt/paprikás elnevezés a mai pörkölt ételre utalt. A gulyásleves, a pörkölt és a tejfölös paprikás hivatalos elkülönülése az 1930-as évekre tehető. A magyar Országos Idegenforgalmi Hivatal 1935-ös gasztronómiai prospektusában a „tipikus magyar húsételek” felsorolásánál már külön-külön szerepel a pörkölt, tejfölös paprikás és a gulyásleves, utóbbi „nemzeti étel” megjelöléssel.
3/5
Fotó: Pinterest
Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -0:00
1x
Chapters
descriptions off, selected
captions and subtitles off, selected
This is a modal window.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
A 20. századig a gulyás/pörkölt/paprikás elnevezés a mai pörkölt ételre utalt. A gulyásleves, a pörkölt és a tejfölös paprikás hivatalos elkülönülése az 1930-as évekre tehető. A magyar Országos Idegenforgalmi Hivatal 1935-ös gasztronómiai prospektusában a „tipikus magyar húsételek” felsorolásánál már külön-külön szerepel a pörkölt, tejfölös paprikás és a gulyásleves, utóbbi „nemzeti étel” megjelöléssel.