Mindig nagyon friss, szalmonella ellen kezelt, fertőtlenített héjú tojást használj, vagy mársd forró vízbe néhány másodpercre, hiszen nyersen kerül a desszertbe. A nyers tojássárgáját házilag biztonságossá teheted, ha 62 fokos vízfürdőben 15 percig tartod, időnként megkevered, majd hideg vízben lehűtöd – fontos, hogy azonnal használd fel! A gondosan szétválasztott tojássárgáját keverd habosra a cukorral – ez tartson legalább 5 percig –, amíg sima és vastag, világos krémet nem kapsz. Bár a tojásfehérje eredetileg nincs a tiramisùkrémjében, érdemes kemény habbá verni, mert lazítja a tömény mascarponét.
3/5
Fotó: Pinterest
Video Élénk színek, merész minták: Íme a 2025-ös divattrendek
Tojás
Mindig nagyon friss, szalmonella ellen kezelt, fertőtlenített héjú tojást használj, vagy mársd forró vízbe néhány másodpercre, hiszen nyersen kerül a desszertbe. A nyers tojássárgáját házilag biztonságossá teheted, ha 62 fokos vízfürdőben 15 percig tartod, időnként megkevered, majd hideg vízben lehűtöd – fontos, hogy azonnal használd fel! A gondosan szétválasztott tojássárgáját keverd habosra a cukorral – ez tartson legalább 5 percig –, amíg sima és vastag, világos krémet nem kapsz. Bár a tojásfehérje eredetileg nincs a tiramisù krémjében, érdemes kemény habbá verni, mert lazítja a tömény mascarponét.