Mindig nagyon friss, szalmonella ellen kezelt, fertőtlenített héjú tojást használj, vagy mársd forró vízbe néhány másodpercre, hiszen nyersen kerül a desszertbe. A nyers tojássárgáját házilag biztonságossá teheted, ha 62 fokos vízfürdőben 15 percig tartod, időnként megkevered, majd hideg vízben lehűtöd – fontos, hogy azonnal használd fel! A gondosan szétválasztott tojássárgáját keverd habosra a cukorral – ez tartson legalább 5 percig –, amíg sima és vastag, világos krémet nem kapsz. Bár a tojásfehérje eredetileg nincs a tiramisùkrémjében, érdemes kemény habbá verni, mert lazítja a tömény mascarponét.
3/5
Fotó: Pinterest
Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -0:00
1x
Chapters
descriptions off, selected
captions and subtitles off, selected
This is a modal window.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
Tojás
Mindig nagyon friss, szalmonella ellen kezelt, fertőtlenített héjú tojást használj, vagy mársd forró vízbe néhány másodpercre, hiszen nyersen kerül a desszertbe. A nyers tojássárgáját házilag biztonságossá teheted, ha 62 fokos vízfürdőben 15 percig tartod, időnként megkevered, majd hideg vízben lehűtöd – fontos, hogy azonnal használd fel! A gondosan szétválasztott tojássárgáját keverd habosra a cukorral – ez tartson legalább 5 percig –, amíg sima és vastag, világos krémet nem kapsz. Bár a tojásfehérje eredetileg nincs a tiramisù krémjében, érdemes kemény habbá verni, mert lazítja a tömény mascarponét.