A kakaó, amelyből a csokoládé készül, szintén veszélyben van a klímaváltozás miatt. A kakaóültetvények trópusi, nedves környezetet igényelnek, azonban a növekvő hőmérséklet és a csökkenő csapadék negatívan hat a terméshozamra. Emellett a kakaótermesztést érintő munkaerőhiány és az etikai kérdések, mint a gyerekmunka, is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a kakaótermelés egyre inkább visszaesik. Így könnyen lehet, hogy a jövőben csak prémium áron, esetleg mesterséges alternatívákkal helyettesítve lehet majd csokoládét találni.
2. Csokoládé
A kakaó, amelyből a csokoládé készül, szintén veszélyben van a klímaváltozás miatt. A kakaóültetvények trópusi, nedves környezetet igényelnek, azonban a növekvő hőmérséklet és a csökkenő csapadék negatívan hat a terméshozamra. Emellett a kakaótermesztést érintő munkaerőhiány és az etikai kérdések, mint a gyerekmunka, is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a kakaótermelés egyre inkább visszaesik. Így könnyen lehet, hogy a jövőben csak prémium áron, esetleg mesterséges alternatívákkal helyettesítve lehet majd csokoládét találni.