Az élelmiszerbiztonsági szakértők arra hívják fel a figyelmet, hogy komoly kockázatot jelenthet, ha egy korábban forró, de már csak langyos ételt fogyasztunk el. Az élelmiszer-higiéniában létezik egy úgynevezett "veszélyzóna", amely azokra az esetekre vonatkozik, amikor az étel hőmérséklete 4 és 60 °C között mozog. Ebben a tartományban a baktériumok gyorsan elszaporodhatnak, növelve az ételmérgezés kockázatát. Ha az étel túl hosszú ideig ebben a tartományban marad, jelentősen megnő az esélye annak, hogy veszélyes mikroorganizmusok fejlődjenek ki benne, amelyek súlyos ételmérgezéshez vagy egyéb egészségügyi problémákhoz vezethetnek.
2/6
Fotó: Pinterest
Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -0:00
1x
Chapters
descriptions off, selected
captions and subtitles off, selected
This is a modal window.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
Az élelmiszerbiztonsági szakértők arra hívják fel a figyelmet, hogy komoly kockázatot jelenthet, ha egy korábban forró, de már csak langyos ételt fogyasztunk el. Az élelmiszer-higiéniában létezik egy úgynevezett "veszélyzóna", amely azokra az esetekre vonatkozik, amikor az étel hőmérséklete 4 és 60 °C között mozog. Ebben a tartományban a baktériumok gyorsan elszaporodhatnak, növelve az ételmérgezés kockázatát. Ha az étel túl hosszú ideig ebben a tartományban marad, jelentősen megnő az esélye annak, hogy veszélyes mikroorganizmusok fejlődjenek ki benne, amelyek súlyos ételmérgezéshez vagy egyéb egészségügyi problémákhoz vezethetnek.