Az első lépés, amit semmiképp sem érdemes kihagyni: a mogyorók pirítása. Ha nem pörkölt mogyorót, hanemnyers mogyorót használsz, melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és tedd a mogyorót egy sütőpapírral bélelt tepsire. Süsd 10-15 percig, amíg a héja elkezd repedezni, és az illata pörkölve egyre intenzívebb lesz. Ezután hagyd kihűlni, és töröld le a héját egy konyharuhával. Tedd a pörkölt mogyorót egy erősebb konyhai robotgépbe vagy aprítógépbe. Először morzsás állagú lesz, de folyamatosan keverd, amíg krémes állagot nem kapsz.
2/3
Fotó: Pinterest
Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Az első lépés, amit semmiképp sem érdemes kihagyni: a mogyorók pirítása. Ha nem pörkölt mogyorót, hanem nyers mogyorót használsz, melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és tedd a mogyorót egy sütőpapírral bélelt tepsire. Süsd 10-15 percig, amíg a héja elkezd repedezni, és az illata pörkölve egyre intenzívebb lesz. Ezután hagyd kihűlni, és töröld le a héját egy konyharuhával. Tedd a pörkölt mogyorót egy erősebb konyhai robotgépbe vagy aprítógépbe. Először morzsás állagú lesz, de folyamatosan keverd, amíg krémes állagot nem kapsz.