Egy újabb mód, ahogy faraghatsz a kiadásaidon: Ezzel az egyszerű trükkel rengeteg energiát spórolhatsz meg főzés közben
Néhány évvel ezelőttig elképzelhetetlen volt a tésztafőzés kikapcsolt tűzhelyen. Egyetlen olasznak sem jutott volna eszébe, hogy így főzze a tésztát, hiszen ez szint szentségtörés. Ma azonban az energiaárak emelkedése mellett mindenkinek gondolnia kell a spórolásra. De ahogy mondani szokták, a nehézségekből gyakran adódnak lehetőségek, szóval mutatjuk, mit tehetsz az ügy érdekében!
Passzív főzés
A tésztafőzésnek ez a módja - más néven passzív főzés -, amelyet nemrégiben a fizikai Nobel-díjas Giorgio Parisi is javasolt, elég hatékonynak tűnik. Mindenekelőtt rengeteg pénzt takarít meg: az Unione Italiana Food olasz tésztagyártók által a #PastaDiscovery projekt részeként támogatott tanulmány szerint az energia- és CO2-kibocsátás megtakarítása akár 47% is lehet. Megdöbbentő arány: ha belegondolunk, hogy Olaszországban az egy főre jutó átlagos tésztafogyasztás 23,5 kg, akkor minden olasz egy év alatt 44,6 kilowattórát takaríthat meg. Mielőtt még aggódni kezdenél, a tészta egyáltalán nem veszít remek tulajdonságaiból és ugyanolyan finom lesz, mintha hagyományos módon főznéd. Ha követed az alábbiakban ismertetett eljárást, nem járhatsz rosszul. Az egyetlen, ami fontos, hogy használj minőségi tésztát!
Lapozz a trükkért!