Ezért tilos kétszer újraforralni ugyanazt a vizet - komoly egészségügyi kockázatot rejt
Te is vízforralóval készíted a teát és a kávét? Akkor erről jó, ha tudsz.
Ezentúl kétszer gondold meg, hogy újraforrald-e a vizet
A mai rohanó világban nem meglepő, hogy igyekszünk minden teendőnket a leggyorsabban elvégezni, így ha egyszer ott van a maradék víz a forralóban, egyszerűbb, ha újra rányomunk a gombra, mintha kicserélnénk azt, igaz? Csakhogy egyes kutatások szerint az első forralás után a víz megváltoztatja az összetételét. A forralás során a vízből elpárolognak a káros anyagok, ezért az ideális lesz a fogyasztásra. Ha azonban ugyanazt a vizet másodszor vagy harmadszor is felforraljuk, különböző kémiai vegyületek kezdenek benne felhalmozódni, amik rossz hatással lehetnek a szervezetünkre. Mik ezek pontosan? Részletek a galériában!
Ha csak egy kertészeti trükköt próbálsz ki, hogy távol tartsd a kártevőket növényeidtől, akkor mindenképp ez legyen az!
Leadfotó: 123rf.com