Ezért ne forrald fel kétszer ugyanazt a vizet - súlyos hibát követsz el vele
Te is vízforralóval készíted a teát és a kávét? Akkor jó, ha tudod, hogy tilos újraforralni a vizet, ugyanis komoly egészségügyi kockázatai is lehetnek.
Súlyos egészségügyi kockázata is lehet
A mai rohanó világban nem meglepő, hogy igyekszünk minden teendőnket a leggyorsabban elvégezni, így ha egyszer ott van a maradék víz a forralóban, egyszerűbb, ha újra rányomunk a gombra, mintha kicserélnénk azt, igaz? Csakhogy egyes kutatások szerint az első forralás után a víz megváltoztatja az összetételét. A forralás során a vízből elpárolognak a káros anyagok, ezért az ideális lesz a fogyasztásra. Ha azonban ugyanazt a vizet másodszor vagy harmadszor is felforraljuk, különböző kémiai vegyületek kezdenek benne felhalmozódni, amik rossz hatással lehetnek a szervezetünkre. Mik ezek pontosan? Részletek a galériában!
Sokszor megkapod, hogy mindent túlreagálsz és túlságosan érzékeny vagy? Válaszolj erre az 5 állításra kell és kiderül, igaz-e!