Kerüld ezt a 4 ételt, ha gyorsan zsírosodik a hajad: csak fokozzák a problémát
Sok nő életét keseríti meg a gyorsan zsírosodó haj, ami ellen ma már számos szépségápolási trükköt lehet bevetni, ám az csak keveseknek jut eszébe, hogy az étrend is jelentős szerepet játszik a dologban.
Minimalizáld a fogyasztásukat!
Valamennyien tapasztaltuk már, mennyi kellemetlenséget tud okozni a zsíros haj – ilyenkor a leggyakoribb megoldás, hogy lófarokba fogjuk a hajunkat, szárazsamponhoz nyúlunk, vagy akár naponta kétszer is megmossuk, habár ez utóbbi gyakran kényelmetlen, na meg persze igencsak időigényes. Ám létezik egy sokkal mélyrehatóbb megközelítés is a probléma kezelésére: talán meglepő, de bizonyos élelmiszerek közvetlenül befolyásolhatják tincseink zsírosodását, míg mások éppen ellenkezőleg, segíthetnek szabályozni a faggyúmirigyek működését. Galériánkban most azt áruljuk el, melyek azok az ételtípusok, amiket érdemes kerülnöd, ha számodra is ismerős ez a nyűg:
Ha a hajszálaid állapota romlik, és szeretnéd természetes úton erősíteni őket, érdemes olyan ételeket választani, amelyekben megtalálhatók a tincsek egészségéhez szükséges vitaminok, illetve ásványi anyagok.
Leadfotó: 123rf
Forrás: Bustle