Nem csak a hagyma lehet a ludas: ezek az ételek borzalmas testszagot okoznak
Bizonyos ételek, mint a hagyma vagy a fokhagyma, nemcsak a leheletünket teszik intenzívebbé, hanem a testünk szagát is megváltoztathatják. De vajon milyen más ételek okozhatnak még kellemetlen aromát?
Gondold végig, mit ettél!
A testszag kialakulásában az izzadás és a bőrünkön élő baktériumok kölcsönhatása játszik kulcsszerepet. Az intenzív fizikai aktivitás vagy a meleg időjárás fokozhatja az izzadást, de mivel az ételek összetétele is valamilyen formában befolyásolja szervezetünk működését, bizonyos élelmiszerek is hasonlóan kellemetlen hatást válthatnak ki – dacára annak, hogy egyébként egészségesek. A fűszeres ételek például serkentik az izzadtságmirigyek működését, míg a fokhagyma magas kén-tartalma miatt nemcsak a leheletünk, de a bőrünk is intenzívebb illatot kaphat. Ha egy üdítő zuhany, hosszantartó frissességet ígérő dezodor és márkás kozmetikumok ellenére is úgy érzed, másoknak kényelmetlen lehet a közeledben tartózkodni, könnyen lehet, hogy a korábban elfogyasztott ebéded a bűnös. Galériánkban felsoroljuk, milyen ételtípusoktól óvakodj, ha mindenképpen jó illatú szeretnél maradni:
Nem tudjuk mindig kontrollálni, hogy mikor tör ránk az éhség. Előfordul, hogy pont lefekvés előtt vonz minket a legjobban a hűtőszekrény fénye. Ilyenkor célszerű olyan ételeket választanunk, amelyek kielégítik étvágyunkat és elősegítik a jobb alvást is. Nyugi, azért egy pohár meleg tejnél több is van, ami segíthet álomországba jutni– de igen, ez a gyerekkori klasszikus még mindig ott szerepel a listán.
Leadfotó: 123rf
Forrás: SóBors