Vedd komolyan - 5 tipp, hogy a hűtőd ne legyen egy baktériumtenyészet
A hűtő tipikusan az a háztartási eszköz, amely nem megfelelő higiénia esetén hemzseghet a kórokozóktól. Mutatjuk, hogyan tarthatod távol a baktériumokat.
Takarítani ne csak évente egyszer
A hűtő tisztán tartása ne csak abból álljon, hogy nagyjából egy évben egyszer áramtalanítjuk és alaposan kisúroljuk. A polcokat, fiókokat és a hűtő falát is rendszeresen töröljük át egy ecettel átitatott ronggyal, különösen akkor, ha előzőleg közvetlenül érintkezett valamilyen élelmiszerrel.
Szabaduljunk meg a lejárt élelmiszerektől
A hűtő tartalmának karbantartása is rendszerességet kíván. Persze előfordul, hogy olykor megfeledkezünk arról a doboz sajtról vagy felvágottról, amely ott lapult a hűtő hátuljában, de alapvetően törekedjünk arra, hogy kizárólag fogyasztható élelmiszer legyen a hűtőnkben. A lejárati időket ellenőrizzük folyamatosan, a már kibontott, illetve korábban főzött ételeket pedig fogyasszuk el az előírt időn belül.
Vigyázzunk a bolti csomagolással
Bár a pandémia kezdeti időszakában sokan vadul fertőtlenítettünk mindent, amit a boltban vásároltunk, erről azért azóta a legtöbben leszoktunk. Pedig a bolti élelmiszerek és italok csomagolásai (pl. kartondobozok, PET-palackok) valóban tele lehetnek szennyeződésekkel, hiszen gyakran a földön vagy egyéb nem túl tiszta helyeken tárolják őket előzőleg. Legyünk ebben is tudatosak és ne kerüljön olyasmi a hűtőbe, ami higiéniai szempontból nem oda való.
Cikkünk folytatódik, lapozz!