A méz a legtöbb háztartásban nagy kedvenc - előszeretettel kenjük vele a reggeli kenyerünket, kanalazzuk betegség esetén, de sütemények elkészítéséhez is sokan használjuk. Nagy előnye, hogy nem tud megromlani, vagyis korlátlan ideig felhasználható. Előfordul ugyan, hogy az üvegben a méz kikristályosodik, de ez sem jelent okot aggodalomra - ilyenkor alaposan keverjük fel, esetleg állítsuk vízfürdőbe, amit folyamatosan melegítünk. A langyos víz hatására a méz visszanyeri eredeti állagát.
A méz a legtöbb háztartásban nagy kedvenc - előszeretettel kenjük vele a reggeli kenyerünket, kanalazzuk betegség esetén, de sütemények elkészítéséhez is sokan használjuk. Nagy előnye, hogy nem tud megromlani, vagyis korlátlan ideig felhasználható. Előfordul ugyan, hogy az üvegben a méz kikristályosodik, de ez sem jelent okot aggodalomra - ilyenkor alaposan keverjük fel, esetleg állítsuk vízfürdőbe, amit folyamatosan melegítünk. A langyos víz hatására a méz visszanyeri eredeti állagát.