Így lesz vajpuha a csirkemell, ha grillezni szeretnéd, de serpenyőben is istenien szaftos lesz

Sokan félnek szaftosra sütni a csirkemellet, mivel azt hiszik, hogy nyers marad. Nos, ekkor még mindig visszateheted a grillre, de ha kiszárítod, akkor vége.
A száraz csirkét ideje elfelejteni
A csirkehús ízletessége több tényezőnek köszönhető. Az egyik legfontosabb a húsban található aminosavak, mint a glutaminsav és az aszparaginsav, amelyek umami ízt adnak. Emellett a húsban található illékony vegyületek, mint a pirazinok, hozzájárulnak a jellegzetes csirke illathoz és ízhez.
A csirkehús textúrája is fontos szerepet játszik. A myoglobin nevű fehérje, amely oxigént szállít az izomszövetekbe, főzés közben lebomlik és nedvességet szabadít fel, ami szaftos és puha húst eredményez. Már ha nem szárítjuk ki!
Most mutatunk egy praktikát a galériánkban, ami a grillezésnél, vagy serpenyőben sütésnél is jól jöhet!
A hús mindig frissen a legjobb, de egyik séf se fog megvetni minket, ha lefagyasztjuk, mivel ez a leggazdaságosabb módszer otthon. Azonban nem mindegy, hogy milyen húsfélével dolgozunk.
Leadfotó: Flickr – Illusztráció
Oldalak
