Nagyon nem mindegy, hova teszed a csirkehúst a hűtőben: baj is lehet abból, ha rosszul tárolod
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2023/cikkek/foliazott_csirkehus_lead_123rf.png?itok=OH9xaPos)
A csirkehús vásárlásakor, majd tárolásakor fontos, hogy körültekintően járjunk el, az élelmiszer-biztonsággal foglalkozó szakemberek ajánlásait pedig minden esetben érdemes megfogadni.
Nem játék!
Amikor hazatérünk bevásárlás után, a legtöbben a lehető legrövidebb időn belül el szeretnénk pakolni a friss élelmiszereket a hűtőbe. Ez általában azt jelenti, hogy a különböző ételeket oda tesszük, ahol éppen van szabad hely, bele sem gondolva abba, hogy talán nem megfelelő módon tesszük azt. Nem árt tudni, hogy bizonyos ételcsoportok esetében ez nem feltétlenül okozhat bajt, viszont a csirkehússal kapcsolatban már más a helyzet. A legtöbb élelmiszer okozta megbetegedésért a csirkehús a felelős, s noha ez a legnépszerűbb húsfajta, amelyből világszerte rengeteget fogyasztanak, a benne található kórokozók súlyos károkat tehetnek az egészségünkben – éppen ezért nagyon fontos, hogy jól az eszünkbe véssük a tárolási szabályokat. Részletek a galériában!
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/images2023/cikkek/social/csirkehus_femcafe_123rf.jpg)
Ha te is nagy rajongója vagy a hamburgernek, a sült húsoknak vagy éppen a felvágottaknak, akkor jobb, ha tisztában vagy azzal, mire számíthatsz szervezetedet illetően, ha túl sok húst fogyasztasz a mindennapok során.
Leadfotó: 123rf
Forrás: Blikk Rúzs