A legjobb emésztést könnyítő fűszerek
Főleg így a karácsonyi ünnepek után érdemes felkészülnünk, hogy a nagyobb mennyiségű ételek elfogyasztása után milyen lehetőségeink vannak a könnyebb emésztés segítésére. Illetve hogy milyen fűszereket érdemes a karácsonyi ételekbe tennünk ahhoz, hogy sokkal könnyebben feldolgozza azokat a szervezetünk.
Noha próbálunk mindig odafigyelni az ünnepek alatt az étkezésre, és hogy ne legyen komolyabb problémánk a sok étel elfogyasztásából. De nem egyszerű feladat nemet mondani a finomabbnál finomabb karácsonyi ételeknek, ezért most összeszedtük a leghatásosabb fűszereket, amelyekkel könnyíthetjük az emésztésünk.
Rozmaring
A rozmaringot mindenképpen érdemes használnod a karácsonyi vacsorához, főleg a krumplihoz, illetve a különböző sült húsokhoz adva nem csak nagyon finom végeredményt kapunk, hanem az emésztésünket is serkenti, de emellett nagyon jó görcsoldó is.
Majoranna
A majoranna is számtalan karácsonyi étel kiváló fűszere, arról nem is beszélve, hogy szintén serkenti a gyomor munkáját, emellett pedig az epebántalmakat is segít megelőzni.
Koriander
Az egyik legrégebb óta használt fűszernövényünkhöz számtalan csodás hatást tulajdonítottak már az ókorban is. Egyes kultúrákban úgy gondolták, hogy aki fogyasztja, halhatatlanná válik. Ma már tudjuk, hogy halhatatlanságot nem ad, de a húsok pácolásához egy kiváló fűszer és nem utolsósorban segíti az emésztést és megakadályozza a felfúvódást is.
Kakukkfű
A kakukkfű az egyik olyan fűszernövény, amelyet akár az ablakban is nyugodtan termeszthetünk. A korianderhez hasonlóan az örök élet forrásaként is tisztelték régen. Ma már viszont inkább az emésztés könnyítő hatása miatt imádhatjuk és érdemes is minél többet használnunk belőle.
Bazsalikom
A bazsalikom is nagyon sok ételhez, sült húsokhoz, salátákhoz és levesekhez is kiváló fűszer. Emellett pedig javítja az étvágyat és ráadásul még az emésztésünket is gyorsítja. Ezért a karácsonyi vacsora elkészítésekor a bazsalikom használatáról sem érdemes elfeledkezni.