A borok specialistája
Magyarország legdélibb szubmediterrán klímájú borvidékén, a villányi termőterületen található egyik legnevesebb borászatunk Gere Attila Pincészete. Az elismert borász szőlőültetvénye a Villány környéki dombokon mintegy 60 hektáron terül el.
A villányi vörösborok ma már elismerten a világ élkategóriájába tartoznak és felveszik a versenyt a legjobb francia, spanyol, vörösborokkal. A régió legelterjedtebb fajtái a portugieser és a cabernet franc, de nagy területen folyik a cabernet sauvignon, merlot és kékfrankos termesztése is.
A borok névadója Gere Attila villányi borász, aki már 1994-ben elnyerte Magyarországon az év borásza kitüntető címet. Szőlőterületei a Villányi borvidék legjobb adottságú dűlőiben (Kopár, Konkoly, Csillagvölgy, Ördögárok, Fekete-hegy) találhatók.
2002-ben készült el a pincészet új épülete. Az itt alkalmazott technológia megfelel a világ csúcsborászataiban meglévő legmodernebb eljárásosoknak.
A 2010-től immár bio művelésű ültetvényeken cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, pinot noir, medoc noir és kékfrankos szőlő terem, de megtalálhatóak az olyan, hazánkban újdonságnak számító fajták is, mint a francia-perzsa syrah és kísérleti jelleggel a spanyol tempranillo, de számos ősi magyar fajta is képviseli magát.
A pincészet bel- és külföldön talán legismertebb bora, és egyben emblematikus csúcsbora a Kopár Cuvée, mely csak a legszebb évjáratokban készül Villány legjobb dűlőiből szelektált alapanyagok felhasználásával. A borbarátok részére a Kopár mellett ismerősen csenghet többek között a Solus és Attila Cuvée név is.
A kitűnő borok készítése mellett a családi vállalkozás már a kezdetektől fogva gondot fordított a borok élvezetének méltó körítésére is.
1991-ben nyitotta meg kapuit a GERE Panzió, mely akkoriban az első szálláshely volt Villányban. A pincészet, a borok és a koncepció sikere idővel szükségessé tette a növekedést. 2008. októberében CROCUS GERE BOR HOTEL**** néven nyitott meg az a négycsillagos családi bor-, és wellness szálloda, mellyel sikerült a GERE borok színvonalához igazítani kapcsolódó szolgáltatásokat.