A francia Foodwatch fogyasztóvédő szervezet most Európa több országából (Németország, Anglia, Spanyolország, Franciaország, Olaszország) származó tonhalkonzerveket vizsgált meg. A felmérés megdöbbentő eredményt hozott: a 150 féle tesztelt tonhalkonzerv mindegyike tartalmazott higanyt, a vizsgált minták 57 százalékában a higanyszennyezettség meghaladta a halakra érvényes 0,3 mg/kg határértéket, tizedében pedig a friss tonhalra vonatkozó 1 mg/kg határértéket is.
A francia Foodwatch fogyasztóvédő szervezet most Európa több országából (Németország, Anglia, Spanyolország, Franciaország, Olaszország) származó tonhalkonzerveket vizsgált meg. A felmérés megdöbbentő eredményt hozott: a 150 féle tesztelt tonhalkonzerv mindegyike tartalmazott higanyt, a vizsgált minták 57 százalékában a higanyszennyezettség meghaladta a halakra érvényes 0,3 mg/kg határértéket, tizedében pedig a friss tonhalra vonatkozó 1 mg/kg határértéket is.