Puffadást okozó ételek
Sokan szenvednek puffadástól, amit az emésztés során a belekben összegyűlt gázok okoznak. A háttérben akár komolyabb problémák is állhatnak, de lehet, hogy egyszerűen csak bizonyos ételeket kell mellőznünk, hogy elkerüljük a kellemetlen tüneteket. Cikkünkben utóbbiakat soroljuk fel!
Hüvelyesek
Köztudott, hogy a babfogyasztás bizony gázképződéssel jár. Ennek oka a bennük lévő szénhidrát, amivel a szervezet nem tud mi kezdeni. A babhoz hasonlóan viselkedik a többi hüvelyes, úgy mint a borsó vagy éppen a lencse.
Káposztafélék
Hasonlóan a babhoz, a brokkoli, a karfiol és a káposzta is nagy mennyiségű szénhidrátot tartalmaz, amely megterheli az emésztésünket. Ráadásul rostokban is gazdagok, amelyek ugyanezt a hatást idézik elő.
Tejtermékek
A laktóz intoleranciában szenvedők már jól tudhatják, hogy a tejtermékek fogyasztása puffadást és egyéb emésztési problémákat okozhat. Egy bizonyos mennyiség után ezek a tüneteket szinte mindenkinél jelentkeznek, a szervezetünk ugyanis nehezen tudja lebontani a laktózt.