Natúr joghurt - Ismerd meg, mi mindenre jó!

Valószínűleg mindenki hűtőjében találni egy-két pohár joghurtot különféle gyümölcsös ízesítéssel, azt azonban már kevesen tudják, hogy mekkora a különbség ezek, és az élőflórás natúr joghurt között. A gyümölcsjoghurtok nagy része nem tartalmaz valódi gyümölcsöt – bármit is állítanak a reklámok – leginkább csak cukrot, aromát és színezéket. Cikkünkből most kiderül, mi mindenre jó a natúr joghurt.
Megoldást kínál a gyomorbántalmakra
A joghurt, illetve más erjesztett ételek bizonyítottan jót tesznek az egészségnek, kiváltképp pedig a gyomorpanaszokra ajánlatos a fogyasztásuk. Az élő baktériumok különösen jót tesznek az emésztésnek, emellett pedig salaktalanító hatással bírnak, és erősítik az immunrendszert, így a rendszeres joghurtfogyasztók szervezete ellenállóbb lesz a betegségekkel szemben. Mind a hasmenés, mind a székrekedés ellen bevethető, ugyanis helyreállítja a gyomor és a belek működését, és visszaállítja a természetes bélflórát.
Segít a fogyásban
Léteznek joghurt diéták, melyek kifejezetten arra építenek, hogy minden étkezésbe belevonják ezt a terméket, hiszen dúskál a fehérjében, viszont kevés kalóriát tartalmaz. Érdemes naponta akár 3-4 pohárral is fogyasztani, nyugtatja a gyomrot, és rendkívül tápláló.