Miért jó a kókuszolaj?
A kókuszolaj kimondottan egészséges, érdemes tenni vele egy próbát a konyhában!
A kókuszos dolgokat szinte mindenki szereti, legyen szó akár kókuszos csokiról, akár kókusz illatú testápolóról. A kókuszolajnak is számos pozitív tulajdonsága akad, összegyűjtöttünk nektek párat!
Segíthet a fogyókúrában: Különleges zsiradékokat tartalmaz, ezért a szervezetünk másképpen emészti meg, mint a többi, más zsiradékokat tartalmazó olajakat. Ezek a zsiradékok (trigliceridek) a fogyást is elősegíthetik.
Segít a koleszterinszint, valamint a vércukorszint karbantartásában, sőt egy adag antioxidánst is ad a szervezetnek.
Erősíti az immunrendszert: A kókuszolaj olyan lipideket és savakat tartalmaz, amelyek gomba-, baktérium- és vírusellenes tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezért segítséget nyújthat, hogy legyőzzük a baktériumokat és betegségeket.
Segít a szervezetnek, hogy felszívja a fontos ásványi anyagokat. A kókuszolajban található anyagok és zsiradékok segítségével a szervezet könnyebben felszívja a magnéziumot és kalciumot, amelyek többek között csontjaink egészsége miatt fontosak.
Legközelebb főzéskor a hagyományos olaj helyett érdemes kipróbálni a kókuszolajat!