Mennyi diót eszel naponta? – Ez a mennyiség csökkenti a rák és a cukorbetegség kockázatát

A dió jótékony hatásaival mindenki tisztában van; azt azonban sokkal kevesebben tudják, mennyit kellene megenni belőle egy nap ahhoz, hogy valóban csodát műveljen a szervezettel. Holland kutatók megállapították: 10 gramm a szükséges mennyiség!
Vizsgálat igazolta
Holland kutatók 120 ezer 55 és 69 év közötti felnőttet vizsgáltak meg, és arra az eredményre jutottak, hogy a dió fogyasztása csökkentette az olyan betegségek kialakulásának esélyét, mint a rák, a cukorbetegség és a szívbetegség. Legalábbis azoknál a férfiaknál és nőknél, akik a vizsgálat során minden nap 10 grammot megettek ebből az egészséges nassolnivalóból.
A szívbetegségek kockázata 17%-kal, a ráké 21%-kal, a cukorbetegségé 30%-kal, a neurodegeneratív betegségeké pedig 47%-kal esett. A szakemberek egyébként arra is fényt derítettek, hogy hiába eszünk 10 grammnál többet, nem nő a szervezet védekezőképessége.
A dió jótékony hatásai
A dió egyike a legegészségesebb nassolnivalóknak, hiszen telítetlen zsírsavakat, fehérjét, ásványi anyagokat (Mg, K, Ca), és vitaminokat (E-, B-vitamin) is tartalmaz. Gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, összehúzó hatással bír, ezenkívül érvédő, érelmeszesedést gátló és csökkenti a koleszterinszintet. Kiváló antioxidáns, így a rák elleni küzdelem egyik alapkövének számít. Omega-3-ban is gazdag, ami nemcsak a szellemi fejlődésnek és a szív egészségének tesz jót, de a cukorbetegség elkerülésében is segít, mivel javítja az inzulintermelést és csökkenti a nem kívánatos triglicerid-szintet.
A következő oldalon megtudhatod, mely magvakat kellene még fogyasztanod minden nap!
Fotó: moodywalnutdryer.com
Oldalak
