Tudtad? Ha rendszeresen fogyasztasz ebből a 2 zöldségből, azzal jelentősen csökkentheted a mellrák kialakulásának kockázatát!

Igazi csodaszer mindkettő, amit mi sem bizonyít jobban, mint a tény, hogy rendszeres fogyasztásukkal akár 67%-kal is csökkenhet a betegség kialakulásának esélye.
Te mennyit eszel belőlük?
Egy kutatás szerint a nyers hagyma és fokhagyma rendszeres, napi fogyasztása csökkentheti a nőknél a mellrák kialakulásának kockázatát. A tudósok több mint 600 nő étkezési szokásait elemezték Puerto Ricóban, ahol a halálos betegség aránya gyorsan növekedett az elmúlt évtizedekben. A kutatás során a szakemberek arra az eredményre jutottak, hogy azok a nők, akik naponta esznek olyan ételt, aminek alapja a sofrito – ami egy spanyol ételízesítő –, kevésbé hajlamosak az emlőrákra. A zöldségek más formában történő fogyasztása azonban nem járt ezzel az egészségügyi előnnyel. A sofritonak számos változata van, de általában mindegyik tartalmaz nyers hagymát, fokhagymát, emellett paradicsomot, paprikát és koriandert is.