Mi több az is kiderült, hogy éppen az ellenkezője igaz, hiszen ez az egészséges alapanyag egyenesen antibakteriális hatású, szeleteléskor pedig olyan vegyületek szabadulnak fel belőle, amelyek nem járulnak hozzá a mikrobák növekedéséhez. A grúziai egyetemen működő Élelmiszerbiztonsági Központ szerint a friss hagyma elpusztítja vagy megakadályozza a mikroorganizmusok növekedését, ideértve azokat is, amelyek képesek az embereknél mérgezéses állapotot előidézni. Egész nyugodtan elfogyaszthatjuk tehát a megmaradt, felszeletelt és nyers hagymát, arra azonban figyeljünk, hogy felhasználásig légmentesen lezárt edényben tároljuk vagy fóliába csomagolva a hűtőszekrényben, és lehetőleg rövid időn belül használjuk fel, mivel a hagyma íze és textúrája megváltozhat, ha közvetlenül levegővel érintkezik vagy túl sokáig áll.
3/3
Fotó: Pinterest
Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -0:00
1x
Chapters
descriptions off, selected
captions and subtitles off, selected
This is a modal window.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
Mi több az is kiderült, hogy éppen az ellenkezője igaz, hiszen ez az egészséges alapanyag egyenesen antibakteriális hatású, szeleteléskor pedig olyan vegyületek szabadulnak fel belőle, amelyek nem járulnak hozzá a mikrobák növekedéséhez. A grúziai egyetemen működő Élelmiszerbiztonsági Központ szerint a friss hagyma elpusztítja vagy megakadályozza a mikroorganizmusok növekedését, ideértve azokat is, amelyek képesek az embereknél mérgezéses állapotot előidézni. Egész nyugodtan elfogyaszthatjuk tehát a megmaradt, felszeletelt és nyers hagymát, arra azonban figyeljünk, hogy felhasználásig légmentesen lezárt edényben tároljuk vagy fóliába csomagolva a hűtőszekrényben, és lehetőleg rövid időn belül használjuk fel, mivel a hagyma íze és textúrája megváltozhat, ha közvetlenül levegővel érintkezik vagy túl sokáig áll.