Diéta önsanyargatás nélkül? Miért ne?

Ha fogyókúra, akkor mindannyiunk lelki szemei előtt hosszú, koplalással töltött napok, hetek, hónapok jelennek meg. Pedig ennek nem kell feltétlenül így lennie – hála egy különleges, magyaros diétának és annak megalkotójának.
Mitől lesz “magyaros” a diéta?
Alapvetően attól, hogy a hagyományos, magyar konyha remekeit veszi alapul. Azaz egy olyan étrendet, amelyet egy átlagos magyar család is követ, sőt, követett már akár 40-50 évvel ezelőtt is. A feltaláló, Szabó Szigfrid kutató, természetgyógyász fejlesztette ki ebből és egy méregtelenítő hatású folyadékból a regenor diéta alapjait.
Az ő hitvallása szerint minden betegség oka fizikai síkon, az emésztőrendszerünkben keresendő. Ezért feladatának tekintette, hogy megtanítson minél több embert a helyes táplálkozás mikéntjére, és a megfelelő anyagcsere fenntartására. Ehhez fejlesztett ki egy speciális tejfehérje oldatot, amelynek egy meglepő, hasznos mellékhatását észlelte páciensein: a fogyást. Így alakult ki az az étrend és fogyókúra, mely minden túlsúlyos embernek természetközeli, fájdalommentes fogyást ígér.
Milyen ételeket fogyasszunk a diéta alatt?
A tápanyagok listájára pillantva azt gondolhatjuk: ez egy erősen húsalapú étrend. Valójában a fókusz a zsír, a zöldségek és a tiszta víz megfelelő arányán van. Emellett azon is, hogy magunkhoz képest 20%-kal kevesebbet étkezzünk a fogyás érdekében.
A kúra alapszabályai:
- Folyadékbevitel: fogyasszunk bőven tiszta vagy citromos vízből! Ha viszont ezt már unnánk, szódavizet vagy teát is ihatunk, néha pedig kókusztejes/édesítőszeres kávét is.
- Zsír: lehetőleg mindent mérsékelt mennyiségű zsírral készítsünk el! Napi 3x3 evőkanálnyi a megengedett, folyékony állapotban. Ez lehet kacsa-, liba- vagy disznózsír, vegetáriánusoknak pedig akár a ghí is (tisztított vaj).
- Sózás: semmiképp se sózzunk túl semmit, de tiszta sót, himalájai vagy parajdi sót használhatunk.
- Húsfélék: gyakorlatilag ehetünk bármit, amit csak szeretnénk. Liba, kacsa, disznó, csirke, hal, vadak - mindezt akár párolva, akár főzve, sütve vagy rántva.
- Olaj: csak állati eredetűt használjunk (halolaj, krill olaj)!
- Zöldségek és köretek: gyakorlatilag mindenféle zöldséget fogyaszthatunk, amit csak megkívánunk. Ez alól kivétel a savanyított káposzta, valamint a magas cukortartalmú sütőtök. Ezeket ne fogyasszuk a diéta alatt!
- Gyümölcsök: csak olyanokat fogyasszunk, melyek nem tartalmaznak cukrot. Így citromot, grépfrútot és lime-ot korlátozások nélkül ehetünk. Mérsékeltebb mennyiségben pedig kókuszt és gránátalmát is.
- Édesítőszerek: olyan cukorhelyettesítőt használunk, amilyet csak szeretnénk. A legjobbak az aszpartám-mentesek, illetve a stevia és az eritrit.
- Tojás: korlátozások nélkül ehetjük, szabadon választott formában.
A tiltólista: mit ne együnk?
Tejtermékek helyett térjünk át a növényi eredetűekre, mivel az állati eredetűek tartalmazhatnak tiltott összetevőket! Túró helyett pedig tofut együnk! Így teljes mértékben cukor-, tej-és tejtermékmentes lehet az étrendünk.
Látszik tehát, hogy nem minden diéta jelent egyet az önsanyargatással, bátran vágjunk bele!