Nem a cukor vagy az édesítő az: ha ezt az egy hozzávalót kihagyod a kávédból, évekkel tovább élhetsz

Van egy bizonyos dolog, amit sokan tesznek a kávéjukba, hogy ízletesebb legyen, ám azt a legtöbben nem gondolnák erről a hozzávalóról, mennyire ártalmas az egészségünkre nézve.
Te is raksz belőle a kávédba? Inkább ne tedd!
A kávé világszerte az emberek mindennapi életének elengedhetetlen része: milliók fogyasztják, sokan nemcsak az íze és aromája miatt, hanem azért is, mert koffeintartalmának köszönhetően energiát és éberséget biztosít a nap folyamán. Abba azonban kevesen gondolnak bele, hogy a kávéhoz adott összetevők milyen hatással lehetnek az egészségükre és élettartamukra. Bár a kávé önmagában számos egészségügyi előnnyel járhat, hiszen antioxidánsokban gazdag, és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát is csökkenti, a hozzáadott anyagok módosíthatják ezeket a pozitív hatásokat. Gyakori szokás a kávé ízesítése különböző módokon, mint például cukor, édesítőszerek, tejszín vagy növényi alapú krémek hozzáadásával. Míg a cukor és az édesítőszerek egészségügyi kockázatai széles körben ismertek, és sokan éppen ezért már igyekeznek csökkenteni ezek fogyasztását, addig a tejszín vagy növényi alapú krémek használata kevésbé van a figyelem középpontjában. Pedig ezek az összetevők is jelentős hatással lehetnek az egészségünkre, és hosszú távon akár élettartamunkat is csökkenthetik. Hogy miért, azt galériánkból megtudhatod!
Leadfotó: 123rf, Forrás: GoodRx