Karcsúsító vitaminbomba! A káposzta jótékony hatásai
A káposzta bemutatására nincs szükség, hiszen mindenki ismeri, mégsem örvend nagy népszerűségnek. Ha elolvassuk jótékony hatásait, biztosan újra kedvet kapunk a fogyasztásához. Ez a filléres zöldség igazi vitaminbombának számít, ezért érdemes beépítenünk a téli hónapok mindennapjaiba, mivel jótékony egészségügyi hatására bizonyosan szüksége lesz immunrendszerünknek.
Természetes multivitamin
A káposzta minden fajtája rendkívül magas vitamintartalommal rendelkezik, elsősorban C-, valamint A- és B-vitaminban gazdag. Az ásványi anyagok közül kiemelkedik a kalcium, kálium, jód, vas jelenléte ebben a zöldségben. Antioxidáns tartalma segít megelőzni a daganatos megbetegedések kialakulását, a benne található antibakteriális mustárolaj fertőtleníti az emésztőrendszert.
A káposzta igazi klasszikus a természetes gyógyítók közül, híres immunerősítő hatásáról, segít csökkenteni a vércukor- és a koleszterinszintet, illetve támogatja emésztőrendszerünket.
Fogyókúrás csodaszer
Minden nő ismeri a káposztaleves diétát és majdnem minden nő ki is próbálta, segítségével kisebb-nagyobb súlyfeleslegektől szabadultunk meg. Ez a sokoldalúan felhasználható zöldség nem csak az immunrendszerünk szolgálatában áll, fogyókúránkat is támogatja, magas rosttartalma támogatja az anyagcserét, úgy hogy fogyasztásával elenyésző kalóriát viszünk szervezetünkbe.
Napi egy pohár káposztalé elfogyasztása biztos ellenszer a pluszkilókkal szemben, alapos tisztítást végez bélrendszerünkben, ezzel segítve emésztésünket.
Felhasználási javaslatok
A káposzta legelterjedtebb elkészítési módja a savanyított verzió, amely az erjedési folyamat során megőrzi jótékony hatásait, segít a bélflóra helyreállításában.
Készíthetünk belőle a már említett káposztalevest, vagy káposztafőzeléket, párolva kitűnő köret húsok mellé, de számtalan káposztasalát recept közül válogathatunk.
Ismerd meg a majonézes káposztasaláta receptünket!
Képek: tablematters.com; wordenfarm.com