Így reggelizz, hogy jól induljon a nap!

Nem hiába tartják sokan fontosnak, hogy a reggeli mindig megmaradjon a napi rutin részeként. Energiát ad, lendületbe hoz, így vethetjük bele magunkat a nehéz hétköznapokba. Ha nem is tudunk a korai órákban nehéz, tartalmas ételeket fogyasztani, a következő tippek segítséget nyújthatnak abban, hogy mit válasszunk a tápláló, ugyanakkor könnyű fogások közül!
Azok a bizonyos magvak
Vannak, akikben erős tiltakozást váltanak ki az olajos magvak, gabonafélék, mint a zabpehely, tökmag, vagy az ide sorolható lenmagolaj. Még az ellentábornak is érdemes kipróbálni ezeknek a kombinációját, hiszen tejjel, vagy natúr joghurttal isteni reggelit készíthetünk.
A magvak magas rosttartalma felgyorsítja az anyagcserét, így ezek nem csak az egészséges tápanyagforrás részét képezik, hanem zsírégető hatásukról is híresek (ehhez érdemes például a dél-amerikai quinoát, omega 3-ban gazdag diót, vagy a koleszterinszint csökkentő bolhafűmagot választani).
Fogyasszunk fahéjjal hintett, gyümölcsös zabkását a korai órákban, és biztosan nem éhezünk meg rövid időn belül, mivel egy kisebb adag is segít fenntartani a jóllakottság érzését.
A sokoldalú tojás
A tojás elkészítési módjairól végtelen listát vezethetnénk. Tükörtojás, rántotta, vagy omlett, de még főtt formában is tökéletes választás azoknak, akik meleg, frissen készült reggelivel szeretnék kezdeni a napot.
Vitaminban gazdag és zöldségekkel tálalva hosszú ideig elkerülhető az éhségérzet, ráadásul a korábbi híresztelésekre rácáfolva kutatók bebizonyították, hogy a tojás nem felel a rossz koleszterin, az LDL szint emelkedéséért.
Egyetlen tojás fogyasztásával még a napi K-vitamin bevitelünk nagyjából 30 százalékát is fedezhetjük, ráadásul alacsony kalóriatartalma miatt tökéletesen beilleszthető alacsony kalóriás vagy vegetáriánus étkezésbe.