Húsvétkor a tojást hipós vízbe áztassuk, ne sonkalébe

Fontos a fertőtlenítés
Kétség sem férhet hozzá, hogy az idei húsvét egy kicsit rendhagyóbb lesz, mint a többi. A koronavírus járvány miatt számos óvintézkedést be kell tartanunk, így nem árt tudni, hogy az állandó kézmosás és a szájmaszk, valamint kesztyű használaton felül még az élelmiszereket is érdemes alaposan lefertőtleníteni. Mint azt már korábban megírtuk, a zöldségeket és gyümölcsöket szódabikarbónás vízbe áztatva könnyű szerrel átmoshatjuk, így az egészségre ártalmatlan, természetes fertőtlenítővel tisztára öblíthetjük őket. Az ünnepek közeledtével bizony előkerülnek a tojások is, amiket előszeretettel festegetünk a gyerekekkel, ám fontos tudni, hogy nem elég egy sima folyóvíz alatti egyszerű átmosás. Lapozz!
Lapozz a cikk folytatásáért!
Fotó: 123RF.com
Oldalak
