Túletted magadat húsvétkor? Ezekre a tippekre figyelj, hogy ne legyen nagyobb a baj

Nem újdonság, hogy valaki túleszi magát a húsvéti ünnepek alatt. A túlevés és a zsíros ételek fogyasztása gyomorpanaszokat okozhat, amik nem is biztos, hogy azonnal jelentkeznek.
Ha sok volt a húsvéti sonka, inkább hanyagold
A húsvéti menü abszolút nem könnyű, és akármennyi zöldséget is fogyasztunk ezek mellé, a zsíros falatok alaposan megnehezítik az emésztőrendszerünk munkáját.
A nehezebb ételek emésztése hosszabb időt vesz igénybe, mert a zsírok a leglassabban emésztődnek a makrotápanyagok közül. A magas zsírtartalmú ételek lassítják a gyomorürülést, így tovább maradnak a gyomorban, ami növeli a gyomorsav termelődését és a gyomor nyomását.
Ez a folyamat irritálhatja a gyomornyálkahártyát, és gyomorfájdalmat, görcsöket vagy akár hasmenést is okozhat. A galériánkban megmutatjuk, mit kell tenned, ha már a füleden jön ki a húsvéti sonka.
Közeledik a strandszezon, így hát érdemes minden lehetőséget megragadnunk alakunk formálásáért vagy megtartásáért.
Leadfotó: Flickr – Illusztráció
Oldalak
