Ez a téli ital 79%-kal növelheti a rák kockázatát: ha így iszod, nagy bajod is lehet tőle!
Az orvosok szerint vannak bizonyos közkedvelt italok, amelyeket ha nem megfelelő hőmérsékleten fogyasztunk, még a nyelőcsőrák kialakulását is kockáztatjuk.
Ne igyál bele azonnal!
A hideg téli estéken sokan készítenek maguknak egy forró teát vagy csokit, esetleg forralt bort, hogy átmelegedjenek, és ideális hangulatot varázsoljanak vele egy bekuckózós film- vagy sorozatnézéshez. Ez bár nagyon idilli, ám egy dologra nem árt odafigyelnünk az orvos szerint: ha ugyanis egyből belekortyolunk a tűzforró italba, azzal hosszú távon a rák kialakulásának esélyét is növeljük, ugyanis hatalmas kárt okozhatnak ezek az italok a nyelőcsőnek. Galériánkban eláruljuk, hány fokos forró ital fogyasztható teljes biztonságban Dr. Deborah Lee szerint!
Egy élelmiszer-biztonsági szakértő elárulta, melyek azok az élelmiszerek, amiket nyugodt szívvel fogyaszthatunk akkor is, ha már felütötte rajtuk a fejét a penész.