A „csodaszer” nem más, mint a cikória kávé, amit kávépótló italként is ismerek, és amit cikóriagyökérből készítenek, amely egy enyhén keserű ízű, pörkölés után kávéhoz hasonló italt eredményez. A cikória egyébként egy vadon termő gyógynövény, melynek főzet már a középkorban is használták gyógyításra, ám ahogyan a bestbarista.hu is írja, ma már a nemesített változatát termesztik, gyökerét pótkávénak, leveleit pedig salátának használják.
A „csodaszer” nem más, mint a cikória kávé, amit kávépótló italként is ismerek, és amit cikóriagyökérből készítenek, amely egy enyhén keserű ízű, pörkölés után kávéhoz hasonló italt eredményez. A cikória egyébként egy vadon termő gyógynövény, melynek főzet már a középkorban is használták gyógyításra, ám ahogyan a bestbarista.hu is írja, ma már a nemesített változatát termesztik, gyökerét pótkávénak, leveleit pedig salátának használják.