Egészség

Ez a két népszerű étel súlyosan növeli az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát: Érdemes kizárni őket az étrendből!

A napi egy hamburger és sült krumpli elfogyasztása növelheti az Alzheimer-kór kockázatát - állapították meg egy nagyszabású kutatás során.

Kognitív hanyatlás

Brazil kutatók, akik tíz éven át 10 ezer embert figyeltek meg, megállapították, hogy azoknál, akik kalóriáik negyedét feldolgozott élelmiszerekből szerezték be, 28 százalékkal nagyobb volt a kognitív hanyatlás, mint azoknál, akik kevesebbet fogyasztottak ezekből.

Felszólították az embereket, hogy többet főzzenek maguknak, és fogyasszanak rendszeresebben nem feldolgozott élelmiszereket, például gabonaféléket, zöldségeket és halat. Az átlagos amerikai étrend mintegy 58 százaléka feldolgozott élelmiszer, míg Kanadában ez az arány a tanulmányok szerint 48 százalék. A szakértők szerint a feldolgozott élelmiszerek magas cukor-, só- és zsírtartalma állt a gyorsabb kognitív hanyatlás hátterében, mert fokozta a gyulladást. Hozzátették, ez egyértelmű jele annak, hogy az embereknek gyakrabban kellene otthon főzniük maguknak.

Lapozz!

Oldalak

Video Élénk színek, merész minták: Íme a 2025-ös divattrendek
Egészség
Sztárok
Az énekesnő és férje teljes egyetértésben nevelik gyermekeiket, így már az első perctől kezdve arra törekedtek, hogy a mozgóképet évekig kizárják az életükből.
Lifestyle
Váratlan meglepetésben lesz része az Oroszlánnak este. Napi horoszkóp.
Sztárok
Lifestyle
A Z generáció sok mindenben másképp gondolkozik, így ha előtérbe kerül a kalandos szeretkezés, akkor arról is megvan az őszinte véleményük.
Sztárok
Hamarosan elstartol a TV2 egyik legnépszerűbb kaland reality-je, a Farm VIP. Demcsák Zsuzsa és Zsolti gazda ezúttal is feszegetik a celebek határait, embert próbáló termelési feladatok elé állítják a...
Lifestyle
Európai Unió testülete készül majd bemutatni egy tervezetet az egyik szigorításról, ami rengeteg embert fog érinteni.