Ezzel az étellel űzheted el a depressziót
Ha rossz kedved van, lehangoltnak érzed magad, próbáld ki a tonhalat! Kutatók kiderítették, hogy tengeri herkentyűket heti kétszer fogyasztva 25%-kal csökkenti a depresszió kialakulásának kockázatát a nőknél.
A boldogság titka
A boldogság titka nem más, mint a tonhal! Erre a furcsa következtetésre jutottak a kutatók. Az American Journal of Epidemiology című lapban megjelent tanulmány szerint a halakban lévő magas omega-3 zsírsav kombinálva a női nemi hormonokkal, az ösztrogénnel és a progeszteronnal kedvezően befolyásolja az agyi működést.
A tasmaniai Menzies Research Institute kutatói 5 éven keresztül ezernégyszáz 26 és 36 év közötti férfit és nőt vizsgáltak öt éven keresztül. A tenger gyümölcseit (beleértve a halakat, garnélát és kagylót) fogyasztó résztvevők naplót írtak a diétájukról, folyamatosan jegyezve mentális egészségi állapotukat.
Figyelembe véve az életmódbeli tényezőket - mint például a dohányzás, a testsúly, a testmozgás, az alkoholfogyasztás, az iskola végzettség és a foglalkoztatottság - szoros kapcsolatot fedeztek fel a halfogyasztás és a depresszió között.