Ezért egyél halat heti rendszerességgel!
Mindig is tudtuk, hogy a hal nagyon finom, ráadásul nem is hizlal, amerikai kutatók pedig most azt is bebizonyították, hogy rendszeresen fogyasztva javítja a memóriánkat és megállítja az időskori vakságot.
Látásjavítás
Már heti egyszeri halfogyasztás javítja agyunk egészségi állapotát – derítették ki a kutatók egy nemrég végzett tanulmány során. Mindegy, hogy grillezve vagy sütve esszük, omega-3 zsírsav-tartalmának köszönhetően növeli a szürkeállományunkat. A Harvard Egyetem szakértői által egereken végzett vizsgálat kimutatta, hogy a makrélában, pisztrángban, heringben, szardíniában, tonhalban és lazacban lévő egészséges zsírsavak képesek megállítani a szemünkben lévő apró erek vérzését. Azért is fontos ez a megállapítás, mert így elkerülhetjük az időkori makula degenerációt, ami a leggyakoribb oka a látás elvesztésének.