Erősíti a csontokat és hatásos a rák ellen - Egy finom délutáni nasi, ami még egészséges is
Köztudott, hogy az olajos magvak és a diófélék csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek, a 2-es típusú cukorbetegség valamint az elhízás kialakulását. A pirított napraforgómag például tele van fontos tápanyagokkal és jótékony zsírokkal. Nézzük, miért érdemes még ezt a nasit fogyasztani!
Magas az E-vitamin-tartalma
Az E-vitamin zsírban oldódó tápanyag, amely semlegesíti az egészséges sejtek elpusztításáért felelős szabad gyököket. Segítségükkel megakadályozható a krónikus betegségek és a rák kialakulása, valamint lassítható az öregedés. 28 gramm napraforgómag közel 10 milligramm E-vitamint tartalmaz, amely kétharmada az ajánlott napi bevitelnek.
B1-vitaminban gazdag
A napraforgómag tiaminban vagyis B1-vitaminban gazdag, ez pedig azért is jó hír, mert ennek köszönhetően támogatja a sejten belüli enzimek termelését. További jótékony tulajdonságai közé tartozik, hogy feltölt energiával. 28 gramm napraforgómag közel 0,1 milligrammot tartalmaz, amely nagyjából harmada az elvárt napi mennyiségnek.
Tele van rézzel
A réz a bőr és a haj egészségéért felel. Segít megtartani a bőrünk természetes színét és javítja a bőr és a haj textúráját. A réz szabályozza továbbá a szervezet anyagcseréjét és támogatja a sejtek közötti energiatermelést. 28 gramm napraforgómag 512 mikrogrammot tartalmaz, ez pedig a fele az ajánlott napi bevitelnek.