A datolya bórt is tartalmaz, amely elősegíti az egészséges csontozatot, de a gyümölcsben lévő foszfor, kálium, kalcium és magnézium is erősíti a csontokat, és megelőzik az olyan betegségek kialakulását, mint amilyen például a csontritkulás is. Rosttartalmának köszönhetően pedig emésztőrendszerünk is meghálálja majd, ha gyakran nyúlunk a datolyához, egy tanulmány ugyanis kimutatta, hogy a datolyát fogyasztó emberek emésztőrendszere sokkal jobb és egészségesebb, mint azoké, akik soha nem esznek ebből a gyümölcsből.
A datolya bórt is tartalmaz, amely elősegíti az egészséges csontozatot, de a gyümölcsben lévő foszfor, kálium, kalcium és magnézium is erősíti a csontokat, és megelőzik az olyan betegségek kialakulását, mint amilyen például a csontritkulás is. Rosttartalmának köszönhetően pedig emésztőrendszerünk is meghálálja majd, ha gyakran nyúlunk a datolyához, egy tanulmány ugyanis kimutatta, hogy a datolyát fogyasztó emberek emésztőrendszere sokkal jobb és egészségesebb, mint azoké, akik soha nem esznek ebből a gyümölcsből.