Csökkenti a cukorbetegség esélyét - Te is ebből készíted a reggelidet?

A tojásfogyasztás újabb jótékony hatására derült fény: egy amerikai folyóiratban megjelent tanulmány szerint a rendszeres fogyasztásával csökkenthető a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának esélye.
Újabb jótékony hatás
A Kelet-Finnországi Egyetem tudósai összesen 2 ezer középkorú férfi táplálkozási szokását vizsgálták 19 éven keresztül, a végeredmény pedig egyértelműen kimutatta, hogy naponta legalább egy fél tojást elfogyasztva 37 százalékkal csökkenthető a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázata. (Szemben azokkal, akik csak hetente egy vagy még annál is kevesebb tojást fogyasztanak.) Az eredmény azért is meglepő, mert sok éven keresztül a magas koleszterinszint kialakulásáért tették felelőssé a tojást. A kutatók szerint azonban nem kellene démonizálni ezt a kiváló fehérjeforrást, hiszen számtalan számunkra jótékony vegyületet is tartalmaz.