Az étcsokoládé 9 jótékony hatása
Mindenki szereti a tejcsokoládét, és az étcsokoládénak is egyre nagyobb rajongótábora van. Hogy miért? Azért, mert rengeteg jótékony hatással bír. Szakértőnk, Fodor Imre fitness edző, testépítő napi tanácsában ma elárulja, melyik a 9 legfontosabb!
1. Jó a szív- és érrendszeri betegségek ellen
Az étcsokoládé csökkenti a szívinfarktus és a stroke esélyét. A benne lévő antioxidánsok és a flavonoidok fokozzák a vénák és az artériák rugalmasságát, ezáltal szabályozzák a vér áramlását.
2. Komfortérzést ad
Egy kis kocka fekete csoki kielégíti az ízlelőbimbóidat, és jóllakottságot eredményez. Ha valaki szeretné csökkenteni a kalóriabevitelt, elég, ha lecseréli a cukros ételeket erre.
3. Csökkenti a diabétesz kialakulásának esélyét
Az étcsokoládéban lévő flavonoidok megnövelik a nitrogén-dioxid termelést, mely jelentős szerepet játszik az inzulin-érzékenységnél.
4. Ízletes és mellékhatások nélküli antidepresszáns
Az endorfin termelése vagy felszabadulása az agyban boldogabbá és nyugodtabbá tesz. Ha nagy a nyomás, harapj egy kocka étcsokit, mert a benne lévő koffein jókedvre derít, és javítja a kognitív funkciókat az agyadban.
5. Valódi anti-aging (öregedésgátló) ital
Egy csésze forró csoki kontrollálja az öregedés szindrómát.