5 alattomos dolog, amely puffadást okoz
Hiába fogyasztunk jóízűen bizonyos ételeket és italokat, étkezés után sokszor érezhetjük felpuffadva magunkat. Íme, 5 dolog, amely felelőssé tehető a kellemetlen érzés miatt!
Keresztes virágú növények
A keresztes virágú növények, úgymint a brokkoli, a káposzta, a kelbimbó vagy éppen a karfiol, a rostjaiknak köszönhetően puffadást idéznek elő, amely különösen akkor jellemző, ha nyersen fogyasztjuk őket.
Hüvelyesek
A hüvelyesekben (bab, borsó, lencse) lévő összetett szénhidrátokat, azaz oligoszacharidokat csak úgy tudjuk megemészteni, hogy közben gáztermelődés történik a beleinkben.
Szénsavas víz
A víz az egyik leghatékonyabb ital, amely a fogyást segíti, ám a szénsavval dúsított változatban lévő buborékok sokáig bennünk maradnak, puffadást idézve elő.