3 keleti fűszer és gyógynövény, amely segíthet a gyomorproblémákon

Savasság, gázképződés vagy gyomorégés... Bármilyen gyomorproblémáról is legyen szó, a cél, hogy minél hamarabb megszabaduljunk a kellemetlen panaszoktól. Ebben segíthetnek azok a keleti fűszerek és gyógynövények, amelyek az ajurvédikus gyógyításban már évszázadok óta fontos szerepet töltenek be. íme, három közülük!
1. Kurkuma
Az ázsiai konyha egyik legkedveltebb fűszere a kurkuma. Ez a mély sárga színű és erőteljes illatú fűszer a gyömbér családjába tartozik, nyersen vagy por formájában is fogyaszthatjuk. Emellett egészségügyi szempontból is nagyon fontos, számtalan betegséget gyógyíthatunk általa. Gazdag antioxidánsokban, esszenciális olajokban, emellett ismert fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatásáról. Gyógyítja a gyomorfekélyt és az emésztési zavarokat.
Fotó: gayatriorganic.com
Oldalak
