Vágjuk apróra a datolyát, szórjuk egy tálba a szódabikarbónával együtt, majd öntsük fel forrásban lévő vízzel és keverjük addig, amíg utóbbi hozzávaló fel nem oldódik teljesen. Ezután hagyjuk kihűlni. Egy lábasba öntsük bele a szósz összetevőit és forraljuk fel 4 percen keresztül. Borítsuk az egészet egy kivajazott puding formába, majd hagyjuk kihűlni. A vajat és a cukrot keverjük habosra, adjuk hozzá a tojást, a vaníliát és alaposan keverjük ki. Ezután jöhet a sütőpor és a liszt, majd a datolyakeverék és a csokireszelék is. Öntsük rá a keveréket a szósz tetejére, majd egy lábasban forró víz felett pároljuk egy órán keresztül. Tálaláskor mehet mellé egy kis tejszínhab is. Jó étvágyat!
6/6
Fotó: Pinterest
Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Elkészítés
Vágjuk apróra a datolyát, szórjuk egy tálba a szódabikarbónával együtt, majd öntsük fel forrásban lévő vízzel és keverjük addig, amíg utóbbi hozzávaló fel nem oldódik teljesen. Ezután hagyjuk kihűlni. Egy lábasba öntsük bele a szósz összetevőit és forraljuk fel 4 percen keresztül. Borítsuk az egészet egy kivajazott puding formába, majd hagyjuk kihűlni. A vajat és a cukrot keverjük habosra, adjuk hozzá a tojást, a vaníliát és alaposan keverjük ki. Ezután jöhet a sütőpor és a liszt, majd a datolyakeverék és a csokireszelék is. Öntsük rá a keveréket a szósz tetejére, majd egy lábasban forró víz felett pároljuk egy órán keresztül. Tálaláskor mehet mellé egy kis tejszínhab is. Jó étvágyat!