Vágjuk apróra a datolyát, szórjuk egy tálba a szódabikarbónával együtt, majd öntsük fel forrásban lévő vízzel és keverjük addig, amíg utóbbi hozzávaló fel nem oldódik teljesen. Ezután hagyjuk kihűlni. Egy lábasba öntsük bele a szósz összetevőit és forraljuk fel 4 percen keresztül. Borítsuk az egészet egy kivajazott puding formába, majd hagyjuk kihűlni. A vajat és a cukrot keverjük habosra, adjuk hozzá a tojást, a vaníliát és alaposan keverjük ki. Ezután jöhet a sütőpor és a liszt, majd a datolyakeverék és a csokireszelék is. Öntsük rá a keveréket a szósz tetejére, majd egy lábasban forró víz felett pároljuk egy órán keresztül. Tálaláskor mehet mellé egy kis tejszínhab is. Jó étvágyat!
6/6
Fotó: Pinterest
Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -0:00
1x
Chapters
descriptions off, selected
captions and subtitles off, selected
This is a modal window.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
Elkészítés
Vágjuk apróra a datolyát, szórjuk egy tálba a szódabikarbónával együtt, majd öntsük fel forrásban lévő vízzel és keverjük addig, amíg utóbbi hozzávaló fel nem oldódik teljesen. Ezután hagyjuk kihűlni. Egy lábasba öntsük bele a szósz összetevőit és forraljuk fel 4 percen keresztül. Borítsuk az egészet egy kivajazott puding formába, majd hagyjuk kihűlni. A vajat és a cukrot keverjük habosra, adjuk hozzá a tojást, a vaníliát és alaposan keverjük ki. Ezután jöhet a sütőpor és a liszt, majd a datolyakeverék és a csokireszelék is. Öntsük rá a keveréket a szósz tetejére, majd egy lábasban forró víz felett pároljuk egy órán keresztül. Tálaláskor mehet mellé egy kis tejszínhab is. Jó étvágyat!