Karácsonyi fahéjas csillagok recept - Illatos és finom süti
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
A fahéj a legtöbb karácsonyi süteményben megtalálható, de az alábbi receptnek ez a fő ízesítője. Ha nem csak az illatát, de az ízét is szereted, akkor kötelező elkészítened ezt a mennyei süteményt.
Hozzávalók
- 500g mandula
- 4 db (fehérje) tojás
- 1 csipet só
- 350g porcukor
- 1 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés
Először is a tojásfehérjét verjük habbá, majd keverjük össze sóval, citromlével és cukorral, és egy részét tegyük félre, amelyre a mázhoz van szükség. A darált mandulát keverjük össze a fahéjjal, majd végül öntsük össze a habbal. Ha ezzel végeztünk, nyújtsuk ki a tésztát egy deszkán 1 centiméter vastagra, és vonjuk be a maradék mázzal. Ezután hozzá foghatunk a tészta kiszaggatásához. A formát előtte mindig porcukorba mártjuk. A bevajazott sütőlapra ráhelyezzük a formákat, s egy éjszakán át száradni hagyjuk. Másnap reggel előmelegített sütőben 160 fokon, maximum 10 percig. Egy karácsonyi tálon, szépen elrendezve tálaljuk.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal!