A legjobb karácsonyi aprósütemény - Nutellával töltött kekszecskék
Ha unod már a linzert, de nálatok sem hiányozhat az ünnepi asztalról valamilyen finom aprósütemény, akkor próbáld ki ezt a mennyei nutellás finomságot! De vigyázat, mert nagyon fogy!
Nutellával töltött kekszecskék
Hozzávalók:
- 250g lágy vaj
- 150g porcukor
- 500g liszt
- 1 tojás
- 1 rúd vanília
- Egy csipet só
- 200g Nutella
Elkészítés:
Vágjuk hosszában ketté a vaníliarudat és kaparjuk ki a magokat. Egy tálban keverjük össze a vajat, porcukrot, tojást, a vanília magokat és a sót. Ne dolgozzuk túl, csak addig keverjük, amíg az összetevők el nem vegyülnek. Szitáljuk a keverékbe a lisztet, majd dolgozzuk össze újra. A masszát gyúrjuk labda formájúra, és lefóliázva tegyük hűtőbe 1 órára.
Ha letelt az 1 óra, vegyük ki a tésztát a hűtőből és vágjuk ketté egy késsel. Nyújtsuk ki mindkét részt két sütőpapír között 3mm vastagságúra. A két kinyújtott tésztát ismét tegyük hűtőbe legalább 10 percre (ideális esetben 1 órára).
Ha ez is letelt, vegyük ki a kinyújtott tésztákat a hűtőből. Az alaphoz az egyik tésztából 6cm átmérőjű kör alakú süteménykiszúró forma segítségével vágjunk ki kekszeket. A felső rész elkészítéséhez tegyük meg ugyanezt a másik tésztával is. Különböző alakú, kisebb süteménykiszúró formák segítségével vágjuk ki a felső résznek szánt kekszek közepeit. 180°C-os sütőben süssük őket körülbelül 8-10 percig. Vegyük ki a kekszeket a sütőből és hagyjuk őket kihűlni.
Nyomózsák segítségével adagoljunk mindegyik lyuk nélküli keksz tetejére 8g Nutellát®. Illesszük rájuk a lyukas kekszeket és finoman nyomjuk össze, hogy a Nutella® kiemelkedjen a kiszúrt formákon keresztül.