Pihe-puha lisztmentes gesztenyés cupcake - Csupa csoki, kevés kalória
Az ősz és a tél nálam egyértelműen a gesztenye szezonja, nagyon szeretek vele sütni. A lisztek közül is az egyik kedvencem a gesztenyeliszt, nagyon jó állagú lesz tőle a sütemény. Sok helyen szerencsére már lehet kapni bio gesztenyemasszát is, vagy készíthetünk magunk is pürét, elősütött, tasakos gesztenyéből. Az elkészült sütemény tetejét ribizlivel díszítettem és tettem a tésztájába is belőle, de ha éppen nincs otthon fagyasztva bármilyen más gyümölccsel vagy magvakkal helyettesíthető ízlés szerint. A hozzávalók beszerezhetőek bármilyen nagyobb bio vagy paleo boltban.
Miklós Glória - gasztroblogger
A sport gyerekkorom óta fontos része az életemnek, ám ahhoz hogy megfelelően karbantartsuk a testünket elengedhetetlen a megfelelő táplálkozás. Régóta törekszem rá, hogy feldolgozott élelmiszerektől - glutén- finomított cukor- és tejmentesen étkezzem. Sok receptet kipróbáltam már, ide gyűjtöm a kedvenceimet.
Gesztenyés-csokis cupcake
Adag: 3-4 darab formához
Elkészítése: kb. 45 perc
Hozzávalók:
- 60 gr. magas kakaótartalmú fekete csoki
- 3 ek. olvasztott kókuszzsír
- 100 g elősütött tasakos gesztenye vagy gesztenyepüré
- 2 m-es tojás
- 3 ek. agavé szirup vagy méz
- 1 ek. kókuszvirág cukor
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük (180 fok, légekeverés). Vízgőz felett a csokit megolvasztjuk a kókuszzsírral, ha megolvadt levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk. A gesztenyét aprítógépben az agavéval pürésítjük. A két tojást a kókuszvirág cukorral jó habosra verjük majd hozzáadjuk a gesztenye masszát és belecsorgatjuk a már langyosra kihűlt folyékony csokit. Majd áttöltjük kb. 3-4 db cupcake formába (muffin sütőben is készíthető). Mehet is a sütőbe kb. 12 percet süssük és akkor még a belseje enyhén folyós marad. Fagyival tálalva, melegen isteni.
Ha tetszett a recept és érdekelnek a továbbiak kövess Facebookon és Instagramon.