Mogyorós csoki mousse: csak összeturmixolod és kész is
Pikk-pakk megvan ez az édesség, csak be kell dobálni mindent a turmixgépbe és már készen is van.
Miklós Glória - gasztroblogger
A sport gyerekkorom óta fontos része az életemnek, ám ahhoz hogy megfelelően karbantartsuk a testünket elengedhetetlen a megfelelő táplálkozás. Régóta törekszem rá, hogy feldolgozott élelmiszerektől - glutén- finomított cukor- és tejmentesen étkezzem. Sok receptet kipróbáltam már, ide gyűjtöm a kedvenceimet. Nézd meg őket te is!
Mogyorós csoki mousse
A csoki és mogyoró mániámat már korábban is említettem. Most ismét ehhez a kombinációhoz nyúltam, valami édességre vágytam és pont ez volt otthon, így hát elkészítettem a mogyorós csoki mousse-t. Pikk-pakk megvan, csak be kell dobálni mindent a turmix gépbe és már készen is van. Én a tetejét durvára vágott pirított mogyoróval díszítettem, de nagyon jó lehet bármilyen gyümölccsel is. Szerintem ez az adag simán elég 4 főre mert elég tömény és képtelenség sokat enni belőle.
Hozzávalók
- 1 bögre mókusmogyoró
- 2 dl kókuszkrém (cocomas)
- 4 ek. olvasztott extraszűz kókuszzsír
- 2 ek. agavé vagy más édesítő
- 3 ek. cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
- A mogyorót sütőben megpirítjuk és meghámozzuk, hagyjuk kihűlni.
- Az összes hozzávalót beletesszük egy turmixgépbe és addig aprítjuk még jó krémes állagot nem kapunk.
- Tetejét durvára vágott mogyoróval vagy gyümölccsel díszítjük.
Ha tetszett a recept és érdekelnek a továbbiak kövess Facebookon, Instagramon és YouTubeon.
Még több ehhez hasonló, könnyed receptért kattints a következő oldalra!