Almási Kitti válaszol: Menekülnek a férfiak a barátnőmtől - Hogy segíthetek?

Olvasónk, Betti nagyon szeretne segíteni a barátnőjének, aki nem találja az igazit. Nem tudja, milyen tanácsot adjon neki, mert a lány annak ellenére, hogy gyönyörű és intelligens, viselkedésével mégis taszítja a férfiakat.

Dr. Almási Kitti, klinikai pszichológus

Videóimban az olvasói levelek, kérdések közül a leggyakrabban felmerülő problémákra fogok válaszolni. A célom az, hogy egy pillanatra elgondolkodtassam az embereket arról, hogy mindig, minden helyzetet megváltoztathatunk azáltal, ha új szempontból értelmezzük, ha másként tekintünk rá. Ennek a szemléletmódnak az elajátítása más életterületeken is nagy előny lehet.

Az olvasói történeteket, kérdéseket az [email protected] emailcímre várjuk! A kiválasztott leveleket név nélkül/álnévvel ellátva, változtatás nélkül közöljük.

Menekülnek a férfiak a barátnőmtől - Hogy segítsek?

"Kedves Kitti,

egy olyan problémával fordulok hozzád, ami egyrészt mindennapos, másrészt számomra mégis különleges. Van egy barátnőm - 30-as nők vagyunk mindketten -, akivel ezer éve ismerjük egymást. Fiatal felnőttekként kerültünk össze és ahogy teltek-múltak az évek, volt nagy közös szingli korszakunk, jártunk együtt bulizni, jöttek-mentek a férfiak körülöttünk. Nekem voltak hosszabb kapcsolataim is, de neki csak kalandok és csalódások jutottak, mióta ismerem. Én közben megtaláltam az igazit és férjhez mentem, ő viszont a futó románcoknál nem jut tovább. Nagyon szeretne már egy tartós kapcsolatot, borzasztóan zavarja, hogy egyedül van, olyannyira, hogy több pánikrohamon túl van és egyre több a depressziós időszaka.

Rengeteget töpreng azon, vajon mit ront el, mi lehet az oka annak, hogy nem talál társat. Persze kérdezget engem is, hogy mi a baj vele. Az igazság az, hogy sajnos tudom, hogy mi lehet a gond. Sok közös ismerősünk van, köztük sok férfi, akiket kerek perec megkérdeztem, mit gondolnak a barátnőmről, hiszen egy csinos, dekoratív lány, szerintük miért nem talál párt. Az összes pasitól ugyanaz a visszajelzés érkezett: “borzalmasan idegesítő ez a csaj”. Azt mondták, az agyukra ment, hogy folyamatosan beszólogatott nekik, hogy hangos, harsány, sokszor közönséges és semmi más nem érdekli, csak hogy ő legyen a középpontban. Egyszerűen “too much” volt nekik. A barátnőm mindezek mellett egy csupaszív, vidám, jó humorú nő több diplomával, akire mindig lehet számítani. Egyelőre viszont nem jöttem rá, hogyan kellene érzékeltetnem vele, hogy a viselkedése taszítja a férfiakat. Vagy hogy egyáltalán van-e jogom, kötelességem-e szólni neki. Hiszen az ember nem tud kibújni a saját bőréből és változtatni a személyiségén egyik pillanatról a másikra. És amúgy is, nem az lenne a cél, hogy olyat találjon maga mellé, aki olyannak fogadja el, amilyen? Köszönöm szépen, ha válaszolsz erre a levélre.

Üdv, Betti"

Gabriella nevű olvasónk úgy érzi, álarcot kell viselnie párkapcsolatában.

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Egészség
Napi két liter folyadékok kellene az embernek innia minimum, hogy kiszolgálja a szervezete igényeit - most egy nem mindennapi kutatás világít rá, mennyire nem mindegy, mit iszunk.
Sztárok
Valahányszor eszünkbe jut, hogy Goldie Hawn lassan már a nyolcadik X-hez közelít, el sem akarjuk hinni, ami nem meglepő, hiszen a Oscar- és Golden Globe-díjas színésznő még mindig remek formában....
Lifestyle
A TWN.hu cikke szerint az univerzum a következő hetekben olyan pozitív energiákkal, lehetőségekkel és esélyekkel lát majd el néhány csillagjegyet, hogy azok komoly hatással lesznek anyagi jólétükre.