Tavaszi frissítő: citromos-uborkás jégkrém

A jó idő beköszöntével egyre többször kívánjuk meg a különböző jeges frissítőket. Következzen egy különleges és legfőképp nagyon egészséges recept egy isteni tavaszi nyalánkságról!
A citromos-uborkás jégkrém elsőre igazán bizarr és különös hűsítőnek tűnhet, pedig tényleg ízletes és kellemes finomság. Elkészítése is roppant egyszerű, s nem mellesleg igen látványos is az ubis jégkrém, így akár a kertipartik és a zsúrok nagy kedvence lehet.
Hozzávalók (3-4 jégkrémhez):
1 fél kígyóuborka
1 friss, lédús citrom
2 csészényi víz
méz (cukor)
Elkészítés:
1, A kettévágott, kimagozott citromot facsarjuk ki, majd adjuk hozzá az előzőleg behűtött vízhez.
2, A citromos vizet ízlés szerint ízesítsük édesítővel, ami a legszerencsésebb esetben méz, vagy bármilyen természetes édesítő.
3, Az így kapott limonádészerű levet töltsük a jégkrémformákba (ha nincs otthon, akkor kimosott joghurtosdoboz is megfelel a célnak) majd tegyük be 40 percre a mélyhűtőbe.
4,Ez idő alatt a kígyóuborkát mossuk meg, majd reszeljük le. A kiszabott idő lejárta után vegyük ki a jégkrémformát és próbáljuk kicsit összekeverni, összezúzni a kialakulófélben lévő jégkristályokat, majd adjunk minden formához egy kis evőkanálnyi uborkát.
5, A poharak közepébe helyezzük el a pálcikákat, majd fedjük le a jégkrémeket alufóliával. 3-4 órát pihentessük a mélyhűtőben míg fogyasztásra kész lesz.
A képek forrása: www.familyfreshcooking.com
Oldalak
