Egészséges és finom - Töltött tök

A töltött tök kiváló vegetáriánus étel, kis módosítással pedig a húsos változata is könnyen elkészíthető.
Hozzávalók:
- 70 dkg zsenge tök
- 2 ek. olaj
- 1 vöröshagyma (felvágva)
- 20 dkg főtt kukorica
- 1/2 csésze darált sajt
- 1 csésze vágott dió
- só
- kapor
- ízlés szerint fűszerek
Elkészítés:
A tököt hosszában vágjuk félbe. Távolítsuk el a belsejét, majd szedjük ki belőle a magokat. A belsőséget olajon puhára sütjük, majd a többi hozzávalót is belekeverjük. Miután elkészült a tölteléknek való, tegyük a tök-teknőkbe. Alufóliával csavarjuk körbe a tököket, és tepsiben süssük meg. A forró sütőben háromnegyed óra sütés általában elég. Akik nem akarnak feltétlenül vegetáriánus ételt készíteni, azok darálthúsos, bolognai töltelékkel is bátran megpróbálkozhatnak. Köretként petrezselymes burgonya jöhet számításba.
Forrón gőzölve tálaljuk!
Oldalak

This is a modal window.