Ropogós citromos csirkeszárnyak - Imádni fogod

Ki mondta, hogy a csirkeszárny unalmas? A baromfinak ezt a kissé elhanyagolt részét ezer módon el lehet készíteni. Cikkünkben a citromos verzió receptjét mutatjuk be, meglátod, imádni fogod!
Hozzávalók
- 50 dkg csirkeszárny
- ¼ csésze só
- 3 ek méz
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 szárított babérlevél
- 3 ág rozmaring
- 2 citrom
- 1 ek fekete bors
- 8 csésze víz
- olaj
Elkészítés
Egy csésze forró vízhez adjuk a sót és a mézet, majd ha feloldódtak, jöhet hozzá a babérlevél, a rozmaring, a zúzott fokhagyma és a bors. Az egyik citrom levét facsarjuk bele, a másik szeleteit pedig tegyük bele. Az egészhez öntsünk hozzá 7 csésze hideg vizet, ebbe helyezzük a csirkeszárnyakat és legalább 2 óráig hagyjuk pácolódni. Egy tepsit locsoljunk meg olajjal és a bepácolódott, megtörölt szárnyakat tegyük ebbe, majd 45 perc alatt 200 fokos sütőben süssük ropogósra.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!