Villámgyors körtetorta - Imádni fogod

Körtéhez szerencsére akár télen is hozzájuthatunk, hiszen kapható a nagyobb piacokon, de fellelhető befőttként sok háziasszony konyhájában is. Ehhez a tortához pedig nincs is szükség túl sok hozzávalóra, lepd meg vele a családot!
Hozzávalók
A tésztához
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 2 dkg cukor
- 1-2 ek tejföl
A töltelékhez
- 1 kg körte (befőtt)
- 15 dkg cukor
- 5 dkg vaj
Elkészítés
A lisztet morzsoljuk el a vajjal, majd adjuk hozzá a tejfölt, a csipet sót és a cukrot. Gyúrjunk belőle tésztát és fél órára tegyük a hűtőbe pihentetni. A körtét, ha szükséges, tisztítsuk meg és vágjuk szeletekre. A vajat melegítsük fel, adjuk hozzá a cukrot és karamellizáljuk. Tegyük bele a körteszeleteket és még 15-20 percig hagyjuk párolódni. A gyümölcsöket ezután rendezgessük el egy tortaformában és öntsük rá a karamellizálódott cukrot. A tésztát nyújtsuk ki és takarjuk be vele a körtéket. A szélét nyomkodjuk le, szurkáljuk meg néhol és 200 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt süssük készre. Ha ez megtörtént, vegyük ki és borítsuk ki a tortát egy tálra.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!
Fotó: thefoodmentalist.com
Oldalak
